دستور Ping در گوشی همراه با PingTools

PingToolsNetworkUtilities

در این نوشته قصد داریم نحوه اجرای دستور Ping در گوشی همراه هوشمند را بررسی کنیم. اما قبل از آن یک سری مفاهیم پایه را مرور می کنیم.

دستور Ping چیست؟

به زبان ساده؛ با استفاده از Ping میتوان ارتباط بین دو دستگاه را چک کنید که آیا این دو دستگاه با هم در ارتباط هستند یا خیر. یا اینکه آن دستگاه در دسترس می باشد یا خیر.

Ping یک ابزار شبکه‌ای است که برای آزمایش میزان دسترسی پذیری یک میزبان در شبکه پروتکل اینترنت به کار می‌رود و می‌تواند زمان رفت و برگشت برای بسته‌های فرستاده شده از میزبان تا یک رایانه مقصد را بر حسب میلی ثانیه محاسبه کند. 


اجرای دستور Ping در گوشی همراه

1- دانلود اپلیکیشن PingTools

از آنجایی که در گوشی های هوشمند دارای سیستم عامل اندروید بصورت پیشفرض ابزاری برای استفاده از این دستور وجود ندارد، ناچار به نصب اپلیکیشن هستیم. برنامه های و اپلیکیشن های زیادی در این حوزه وجود دارد که یکی از کاملترین و پرطرفدارترین آنها اپلیکیشن PingTools Network Utilities میباشد.


2- اجرای دستور Ping در اپلیکیشن PingTools

پس از باز کردن اپلیکیشن اولین صفحه ای که با آن مواجه میشوید بصورت زیر است. که اطلاعاتی را درباره وضعیت اتصال شما به دستگان مودم را نمایش می دهد.

صفحه اول اپلیکیشن ping tools
صفحه اول اپلیکیشن ping tools

برای استفاده از قابلیت Ping این اپلیکیشن، ابتدا منوی کشویی سمت چپ را انتخاب کنید. سپس گزینه Ping را انتخاب کنید.

منوی اصلی اپلیکیشن Ping tools
منوی اصلی اپلیکیشن Ping tools

در صفحه باز شده، در کادر بالای صفحه آدرس ip مورد نظر یا سایت مورد نظر (بدون www) را وارد کنید. سپس گزینه Ping را انتخاب کنید تا دستور اجرا شود.

صفحه دستور Ping اپلیکیشن Ping Tools
صفحه دستور Ping اپلیکیشن Ping Tools

3- بررسی نتایج بدست آمده در اپلیکیشن PingTools

همانطور که در نتیجه فوق مشاهده میشود، در خط اول اقدام به Ping از آدرس مورد نظر را شروع کرده است.تعداد سه بسته به مقصد مورد نظر ارسال شده که وضعیت آنها در سطرهای دو، سه و چهار نمایش داده شده است:

  • Sequence شماره بسته ارسالی
  • Size حجم بسته ارسال شده
  • ttl پارامتر Time-to-live بسته (مفهومی که می توان از آن تعداد روترها یا دستگاه های میان مبدا و مقصد را متوجه شد. در این آموزش نیاز به یادگیری آن نیست.)
  • Time که در سمت راست نمایش داده میشود و برحسب میلی ثانیه یا Millisecond – ms است. نشان دهند زمان طی شده از لحظه ارسال بسته تا دریافت آن توسط مقصد و بازگشت آن به مبدا میباشد.

در سطرهای پنجم و ششم، گزارش کلی نتیجه نمایش داده می شود، شامل:

  • Transmitted تعداد بسته های فرستاده شده
  • Received تعداد بسته های دریافت شده تعداد
  • Packet Loss درصد از دست رفتن بسته های فرستاده شده
  • و میانگین، بیشترین و کمترین زمان دریافت بسته ها نمایش داده می شود.

با داشتن اطلاعات فوق می توان وضعیت اتصال یا Ping گوشی همراه خود به دستگاه های دیگر را بررسی کرد تا متوجه شویم آیا اتصال مناسب برقرار است یا خیر.

البته این برنامه دارای بخش های قدرتمند و پرطرفدار دیگری نیز است مانند Trace Route که برای نمایش دستگاه های میان مبدا و مقصد بکار می رود و کاربرد زیادی در مفاهیم شبکه و عیب یابی دارد که در آینده درباره قابلیت های دیگر این برنامه آموزشهایی قرار خواهد گرفت.


پست های دیگر ما را نیز بررسی کنید:

تنظیم DNS برای گوشی همراه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *